Известие

Collapse
No announcement yet.

Видеокамера за кола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Видеокамера за кола

Колеги, Напоследък много се замислям да монтирам такава джаджа на колата. тук има една оферта....

http://www.aliexpress.com/item/Origi...e-d63b26ff867f

... само не мога да разбера ако теоретично имам 10 гб мемори карта колко време за запис е това ? Гледам че записа е тип MJPG. Някой запознат в тази сфера да изкаже мнение ?

П.С. Гледам че качеството на видеото не е лошо
    Attached Files
    Last edited by consol; d.m.y г., 23:08.

На моята 5 минути излизат 500мб. Грубо казано ако тази записва по горе долу същия начин (силно вероятно според мен) в 10гб ще ти се съберат около 100 минути. След като се изхаби ще почне да трие най старите клипове и да записва на тяхно място новите.

Едит: ако качеството наистина е такова се хвърляй, за 20 долара няма какво да губиш. Дори да е крап се преглъща. Моята я взех за бая повече уж маркова и тн ама качеството е пълен боклук сравнение с тия скрийншоти. Няма да ти казвам като какъв идиот се чувствам сега, ама който не чете предварително си сърба попарата.
    Last edited by xen0s; d.m.y г., 23:12.
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

В началото е готино, после ти става досадно да я лепиш по стъклото и да гледаш как пътя върви без нищо интересно. И триеш после без да гледаш. И после въобще не я слагаш.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Значи тези камери трият най-стария запис и записват постоянно докато не спра видеото ?

lordliness проблема е че напоследък се навъдиха много дебили ! И със цялата си наглост в съда викат някакви момци където дори не са били на местопроишествието. Продажници някакви за 40-50 кинта.... и говорят глупости. Камерата не я слагам да гледам пейзаж
        Last edited by consol; d.m.y г., 23:13.

Comment

Точно така, имат и G сензор, който спрямо настройката преценява кога да запази видеото. Прочети малко за този тип камери. Идеята не е да снимаш как караш, ами да имаш запис на евентуален инцидент.
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
            Точно така, имат и G сензор, който спрямо настройката преценява кога да запази видеото. Прочети малко за този тип камери. Идеята не е да снимаш как караш, ами да имаш запис на евентуален инцидент.
            сега се загледах с характеристиките на камерата:
            Seamless loop - cycle recording function
            Motion detection function
            G - sensor function

наистина записва нон-стоп и има Г сензор.

явно това ще е камерата

Comment

Виж дали има паник бутон или нещо от сорта, с който да запазиш и избран момент...
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от consol Покажи съобщение
                Значи тези камери трият най-стария запис и записват постоянно докато не спра видеото ?

lordliness проблема е че напоследък се навъдиха много дебили ! И със цялата си наглост в съда викат някакви момци където дори не са били на местопроишествието. Продажници някакви за 40-50 кинта.... и говорят глупости. Камерата не я слагам да гледам пейзаж
                Това е ясно. И аз я слагах за това. Полезно е. Но за щастие нищо не ставаше и ми писна
                Онзи ден нямах камера и една глупачка с джип навлезе в моята лента след завой и се опита да мине през мен.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Аз имам точно същата камера и като цяло съм доволен. 3 минути клип е около 500 mb.
                  Има G сензор, обаче поне по нашите пътища е неприложим. Задейства се по дупките и прави клипа който записва в този момент заключен, така че да не може да го изтрие когато паметта се напълни. Но точно тук е проблема, защото прави почти всеки клип заключен и пълни паметта със заключени клипове и естествено в един прекрасен момент казва че паметта е пълна и спира записването.
                  Качеството не е лошо или поне през деня.
                  Ето клип от камерата да се види качеството как е.
                  https://www.youtube.com/watch?v=0bs2zx2zcrE
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115HP 2003г.
                  Alfa Romeo 166 2.5 V6 190HP 1999г.

Comment

Това е боклук!
                    Търси с чипсет Новатек. Виж GoX 60 или нещо по-ново.
                    Аз съм с такава и наистина качеството е HD, а не с интерполация. До 30 метра номерата се виждат отлично.
                    Като си харесаш нещо, веднага го търси в Ютюб. Там руснаците дават добри презентации.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от darkmiracle Покажи съобщение
                      Аз имам точно същата камера и като цяло съм доволен. 3 минути клип е около 500 mb.
                      Има G сензор, обаче поне по нашите пътища е неприложим. Задейства се по дупките и прави клипа който записва в този момент заключен, така че да не може да го изтрие когато паметта се напълни. Но точно тук е проблема, защото прави почти всеки клип заключен и пълни паметта със заключени клипове и естествено в един прекрасен момент казва че паметта е пълна и спира записването.
                      Качеството не е лошо или поне през деня.
                      Ето клип от камерата да се види качеството как е.
                      https://www.youtube.com/watch?v=0bs2zx2zcrE
                      Дарк изгледах видеото. кадрите са задоволителни не е HD но все пак няма да снимам филм. имам 2 въпроса към теб:
                      1. Колко дълъг е кабела от камерата към запалката. Да премеря на 147-цата дали ще успея да го монтирам без да стърчи и да преминават кабели по стъклото
                      2. клиповете който се заключат при евентуален G-point ще мога ли да ги изтрия ръчно от устройството или е нужно смъкването на карта памет и формат ?

mordohy огледах камери със наистина добро качество но цените започват от 60 долара нагоре. не мисля че мога да заделя толкова пари. То по добре да си взема едно GoPro и да го сложа на предното стъкло

П.С. Попадна ми предложение да си сложа "Dash Cam" приложение на телефона (Андроид) ще огледам и тази алтернатива камерата на телефона ми е 8 MP
                      Last edited by consol; d.m.y г., 15:04.

Comment

Първоначално публикувано от consol Покажи съобщение
                        Дарк изгледах видеото. кадрите са задоволителни не е HD но все пак няма да снимам филм. имам 2 въпроса към теб:
                        1. Колко дълъг е кабела от камерата към запалката. Да премеря на 147-цата дали ще успея да го монтирам без да стърчи и да преминават кабели по стъклото
                        2. клиповете който се заключат при евентуален G-point ще мога ли да ги изтрия ръчно от устройството или е нужно смъкването на карта памет и формат ?

mordohy огледах камери със наистина добро качество но цените започват от 60 долара нагоре. не мисля че мога да заделя толкова пари. То по добре да си взема едно GoPro и да го сложа на предното стъкло

П.С. Попадна ми предложение да си сложа "Dash Cam" приложение на телефона (Андроид) ще огледам и тази алтернатива камерата на телефона ми е 8 MP

За точната дължина на кабела не мога да ти кажа, но мога да ти кажа че в мойта 147ца, камерата стои точно зад огледалото. Видимата част на кабела са 3-4 сантиметра, от камерата нагоре до ръба на прозореца и тавана. От там върви към лявата колона, в нея и от там влиза при бушоните. Отначало я включвах в запалката, но оригиналната запалка е плитка и изпада, та затова я вързах при бушоните. Та кабела си стига до запалката без никакви ядове.

А за заключените клипове, мисля че могат да се трият, но не съм на 100 процента сигурен. Могат да се гледат снимки и клипове, та предполагам че могат да се трият, но трябва да ида да проверя.

А иначе аз я взех от този продавач:
                        http://www.aliexpress.com/item/Novat...8.0.103.6MGXLn
                        Last edited by darkmiracle; d.m.y г., 15:32.

Comment

Тези баш китайските може и да са добри не знам но ми писна от еднодневки !
                          Затова си взех пак произведена в Китай ама не за 10-12 €
                          Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:27.
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                          sigpic

Comment

darkmiracle можеш ли да споделиш как си я вързал камерата за бушоните ?
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

Еми разглобих зарядното за камерата и му извадих кабели. Избрах си да я вържа отново към запалката. След бушоните намерих кабела на запалката и свързах камерата там. Нищо неочаквано не съм правил.

Comment

Working...
                              X